In gesprek met Joep: Alweer 5 jaar werken bij TP!

Afgelopen maand bestond TransitiePartners 10 jaar. Tijdens dit jubileumjaar komen oud-medewerkers aan het woord, maar ook collega’s die al heel wat kilometers gemaakt hebben voor het bedrijf. Dit keer is het de beurt aan Joep Buskens. Hij werkt al 5 jaar voor TransitiePartners.

Na zijn afstudeerstage werd al snel duidelijk dat Joep als data-analist wilde werken
Het adviseren over hoe data gebruikt kan worden om beleid te maken vindt Joep heel interessant. Op dat moment zochten ze bij TransitiePartners een data-analist. ‘Het verhaal van Marcel en Melle tijdens het gesprek sprak me erg aan, omdat het een open en eerlijk gesprek was. En met een duidelijke visie!’

Bij TransitiePartners krijg je de vrijheid en verantwoordelijkheid om zelf jouw werk vorm te geven. Het meelopen met de ervaren adviseurs biedt daarnaast ook de mogelijkheid om in een snelle tijd veel te leren. Dit heeft Joep geholpen om zichzelf verder te ontwikkelen en ervaring op te doen in het Sociaal Domein. ‘Melle en Marcel hadden meteen vertrouwen in mij en gaven me de ruimte om te ontdekken wat mijn kwaliteiten zijn’. 

Volgens Joep bestaat TransitiePartners uit een zeer leuk team
Collega’s hebben verschillende persoonlijkheden, maar iedereen heeft wel dezelfde motivatie en is altijd in elkaar geïnteresseerd en is altijd bereid om mee te denken. Hierdoor past het team ook goed bij elkaar.
Bij TransitiePartners kan het voorkomen dat je met meerdere T(o)P’ers samen aan een grote opdracht werkt. Door de verschillende expertises binnen TransitiePartners kun je echt een bijdrage leveren aan het sociaal domein. ‘De mooiste beloning die je natuurlijk kunt krijgen, is dat je te horen krijgt hoe waardevol je inbreng is geweest’, aldus Joep. 

Joep zijn eerste opdracht was bij de gemeente Utrecht-West
Hier kreeg hij de kans om een beter beeld te krijgen van de beschikbare data in het Sociaal Domein. En welke mogelijkheden deze data met zich meebrengt om meer sturing en grip als gemeente of regio uit te oefenen.
Daarna heeft Joep veel verschillende opdrachten mogen doen. Van kleine opdrachten, zoals het helpen bij tariefberekeningen, tot het ontwikkelen van producten vanuit TransitiePartners, zoals Zorgpaden. ‘Vooral de diversiteit aan opdrachten vind ik leuk en dat je daardoor ook de verschillen tussen de verschillende regio’s ziet’.

Joep heeft in deze vijf jaar bij TransitiePartners veel geleerd

Hij heeft zich ontwikkeld in het werkveld door kennis op te doen hoe de gemeente werkt. Daarnaast heeft hij breed kennis opgedaan in het Sociaal domein en alle wet en regelgeving die daaronder valt. Joep heeft geleerd welke verschillende vormen van data gemeente gebruiken en hoe dit verschilt per gemeente en per regio. ‘’Toen ik begon was het zoeken hoe ik een opdracht aan moest pakken en adviezen gaf. Nu ben ik een projectleider die duidelijk aangeeft wat er gaat gebeuren, hoe het traject eruit ziet en die een duidelijk doel voor ogen heeft. Het vormgeven van projectleiderschap dat is inmiddels echt wel mijn specialiteit geworden”. 

Al met al is Joep als adviseur en persoonlijk enorm gegroeid door de diverse opdrachten die hij vanuit TransitiePartners heeft uitgevoerd. 

Deel dit bericht

Demo aanvragen