Over Carien Huizing

Fotosjabloon nieuwberichten website (12)

Passie voor lokaal openbaar bestuur

Mijn passie voor het lokaal openbaar bestuur begon in 1994, ik begon toen als medewerker van de fractie Student en Stad. Deze lokale studentenpartij had het voor elkaar gekregen om het jaar ervoor 1 zetel in de Groningse gemeenteraad te bemachtigen. Vanaf dat moment heb ik flink veel tijd in de raadszaal gespendeerd en door de stad mogen dwalen op een manier die maar weinig studenten gegeven is.

Een paar jaar later studeerde ik af in lokaal onderwijsbeleid en mocht ik beginnen bij de VNG. En sindsdien werk ik met veel plezier in en voor gemeenten. Het door een dorp fietsen en de mensen begroeten die je net in je spreekkamer hebt gehad of de voorzitter van de belangengroep waarmee je net een stevig gesprek hebt gehad, maar waar je nu even een biertje mee drinkt. Je ziet waar je het voor doet. En dat is wat mij dag in, dag uit drijft om er iets moois van te maken.

Ik ben inzetbaar als programmamanager, projectleider, senior adviseur of interim-manager

“Ik heb vol bewondering genoten van je enthousiasme: al die bruisende ideeën over wat er anders zou kunnen, hoe dat er dan uit zou moeten zien en wie daar allemaal voor nodig waren. Je bent een betrokken afdelingshoofd met oog voor de mens achter de persoon.”

Nadia Vishnudatt, medewerker sociaal team gemeente Waddinxveen

Carien heeft o.a. gewerkt voor de gemeente Waddinxveen, Katwijk, Voorschoten, Den Haag, Werkorganisatie Duivenvoorde en de VNG.