Over David van Zijl

Fotosjabloon nieuwberichten website (35)

Bruggen slaan met data

In mijn werk als data-analist bij een GGZ-instelling heb ik het belang ervaren van bruggen slaan tussen de wereld van data en het beleid: hoe vind je elkaar in de juiste vragen om tot oplossingen te komen? En ook het belang van bruggen slaan tussen bedrijfsvoering en de inhoud van de zorg – dit horen geen gescheiden werelden te zijn. In het sociaal domein is een schat aan informatie voorhanden, waarvan ik graag samen met de opdrachtgever de mogelijkheden onderzoek om maatschappelijke meerwaarde te creëren.

De zorg in het sociaal domein is uitgebreid en complex en er lijkt alleen maar meer nodig te zijn. Ondersteuning van kwetsbare mensen is belangrijk en we willen de beste kwaliteit, maar is dat nog te betalen? Ik zie het als mijn uitdaging als analist om orde en structuur te brengen in deze ogenschijnlijk tegenstrijdige wensen. Uit cijfers haal ik informatie. Dat leidt tot begrip over hoe kwetsbare burgers nog beter bereikt worden, hoe kwaliteit verbetert en hoe de organisatie efficiënter kan worden ingericht.

Ik ben inzetbaar als data analist, adviseur en onderzoeker.

David heeft een scherpe blik voor cijfers en is daarnaast in staat om de menselijke maat toe te voegen. Dat maakt de analyses die hij opleverde bij Indigo zeer inspirerend om te lezen. Daarnaast is hij een fijn mens met een zeer brede kijk op veel wereldse onderwerpen.”

Astrid de Groot, Marketing Strateeg bij Indigo

David heeft o.a. gewerkt voor Indigo, Altrecht en de gemeente Lansingerland.

Demo aanvragen