De data spreekt…

Hoe staat het sociaal domein er in jouw gemeente voor? Wat kun je in de toekomst verwachten? Dat kunnen we samen met je bepalen door jouw data te analyseren. Betaal je te veel of juist te weinig? Hoe is de kwaliteit van de geleverde ondersteuning? Worden inwoners duurzaam geholpen? We kunnen deze en vele andere vragen met je beantwoorden middels data-analyse en deze vervolgens inzichtelijk maken met bijvoorbeeld een dashboard. Onze data-analisten en adviseurs geven je goed onderbouwd in- en overzicht en adviezen op maat.

Want overzicht…

Wat doen we nu precies als we je data analyseren? We werken altijd in twee stappen: van overzicht naar inzicht. Eerst bepalen we samen wat je informatiebehoefte is. Waarom wil je wat weten? Dan brengen we in kaart waar alle gegevens worden geregistreerd. Wie registreert, hoe wordt data opgeslagen, wat gebeurt er met de data? Vervolgens beoordelen we de kwaliteit van de data. Dit overzicht is noodzakelijk om de vervolgstappen te zetten die voor jou nodig zijn. Er kan bijvoorbeeld gedacht worden aan het opschonen van gemeentelijke data of een aanscherping op het proces van data invoer.

…biedt inzicht

Als er overzicht is, kunnen we je data structureren en inzichtelijk maken. Dit inzicht geven we met een interactief dashboard: altijd ingericht op de wens van de gemeente. Hierdoor kun je gemakkelijk zelf aan de slag met de data. Hier houdt het echter niet op! We richten het dashboard samen met je in, zodat nieuwe data simpel en snel aan het dashboard kan worden toegevoegd. Zo blijf je ook in de toekomst voorzien van inzicht. Graag kijken we mee om trends en opvallende zaken in jouw data te signaleren en aan te pakken. Aangezien we onszelf experts durven te noemen, bieden we ook advies over vervolgstappen.

Relevante cases

Beleidsadviseur

Manager Sociaal Domein

Programma Manager

Demo aanvragen