Jubileum: oudgedienden – Elja

Dit jaar, 2021, bestaat TransitiePartners 10 jaar. Tijdens dit jubileumjaar komen oud-medewerkers aan het woord, maar ook collega’s die al heel wat kilometers gemaakt hebben voor het bedrijf. Dit keer is het de beurt aan Elja van den Born. Zij werkt al 5 jaar voor TransitiePartners.

Naar TransitiePartners

Veel nieuwe collega’s komen via het netwerk van TP’ers bij TransitiePartners werken. Collega’s hebben snel in de gaten of zij iemand tegen komen op opdracht die goed bij de organisatie zou passen. Meestal omdat zij heel goed zijn in wat zij doen en altijd op zoek zijn naar een goede oplossing voor een complex probleem. Zo kwam ook Elja vijf jaar geleden bij TransitiePartners werken.

Vanuit de opmerking die Elja kreeg “Jij past bij TransitiePartners”, is ze bij TransitiePartners komen werken. Dat is inmiddels bijna vijf jaar geleden.  Sindsdien heeft zij zich volop kunnen ontwikkelen op het beleidsterrein waar ze zich graag voor inzet: Wmo, wvggz en beschermd wonen. Zij kwam bij TransitiePartners toen het nog acht werknemers groot was.

‘Eens in de twee weken hadden wij TP-avonden. Die waren erg gezellig. Ik voelde mij een nieuwkomer met weinig kennis, maar mocht gelijk meedenken over de koers van het bedrijf’ Dat vond ze vernieuwend, er werd samen gebouwd aan een gezond bedrijf met een duidelijke visie op het sociaal domein. ‘Al had ik nog niet zo’n grote mening toen’. Dat is inmiddels wel veranderd, waarbij de insteek bij TransitiePartners hetzelfde is gebleven.

Opdrachten

Elja’s eerste opdracht was voor gemeente Woerden. Al snel bleek dat de andere persoon die Wmo deed uitviel door ziekte. De meeste taken kwamen neer bij Elja, zonder overdracht. Elja pakte deze kans met beide handen aan en groeide door de grote verantwoordelijkheden enorm snel in haar rol. Wat Elja hierin aan TransitiePartners waardeerde was het vertrouwen: ‘Melle en Marcel vroegen regelmatig of het wel goed ging, omdat de klus zo groot was. Als het goed ging, kreeg je alle ruimte om de opdracht uit te voeren. Hoe ingewikkeld de opdracht ook is.’ Dat werd ondersteund door het coach-systeem van TransitiePartners. Iedereen heeft een coach die je helpt bij je persoonlijke en professionele ontwikkeling. ‘Vanuit dat vertrouwen kon ik groeien van junior tot de senior adviseur die ik nu ben.’

Elja houdt in haar opdrachten van uitdaging en pionieren. ‘In het land der blinden is eenoog koning’. Daar was Elja achter gekomen toen zij voor de gemeente Veenendaal het Wvggz-beleid mocht gaan schrijven. Niemand wist van de hoed en de rand, dan neemt Elja graag het voortouw om te komen tot een goed resultaat.

Wijze lessen

Dat Elja ook zonder alle kennis het voortouw neemt, komt voort uit een wijze les die zij bij TransitiePartners heeft geleerd. ‘Ik heb geleerd dat je niet alle ins en outs hoeft te kennen om een waardevolle bijdrage te kunnen leveren. Op het goede moment de goede vraag stellen om het gesprek of proces verder te helpen. Soms hoef je niet op de hoogte te zijn van alle inhoud, als je maar overzicht hebt.’ Volgens Elja word je daarmee een adviseur die op verschillende beleidsterreinen inzetbaar is. ‘Gelukkig heb ik een hoop geleerd van de beleidsterreinen de afgelopen jaren. Ik hoop dat we de komende jaren in het sociaal domein nog meer de kansen benutten door beleidsterreinen aan elkaar te verbinden en een goede opdrachtgever te zijn als gemeente. Want ook gemeenten hoeven niet op de hoogte te zijn van alle zorginhoud, als ze maar overzicht hebben en als goede opdrachtgever de kaders bepalen. Strategisch partnerschap dus, die leidt tot passende ondersteuning voor inwoners die dat nodig hebben.’

Deel dit bericht

Demo aanvragen