Jubileumartikel – oud collega’s: Maaike

Voor ons 10-jarig jubileum blikken wij als bedrijf terug. In de afgelopen 10 jaar zijn er een hoop collega’s en opdrachten langs gekomen. Tijdens de jubileumreeks ‘oude collega’s’ vragen wij aan een aantal collega’s die bij TransitiePartners hebben gewerkt hoe zij hierop terug kijken. In dit artikel blikken wij terug met Maaike van Zwieten, onze tot nu toe enige Rotterdamse senior beleidsadviseur. Zij heeft tussen 2017 en 2020 bij TransitiePartners gewerkt.

 

De weg naar TransitiePartners

Het sociaal domein heeft Maaike vanaf de eerste kennismaking geboeid. ‘Het is niet alleen een belangrijk veld, want als het gaat om gemeenten, beslaat het sociaal domein 40-60% van de begroting. Maar het gaat ook hele essentiële onderwerpen: de hulp en ondersteuning aan de inwoners van de gemeente waarvoor je werkt’. Voordat zij bij TransitiePartners kwam werken heeft zij jarenlang gewerkt voor gemeente Waddinxveen en daarvoor voor een groot adviesbureau.

Toen Maaike bij gemeente Waddinxveen werkte zij als beleidsadviseur samen met Melle.  Melle had een opdracht had voor gemeente Zuidplas en zij gingen samenwerken in een regionaal beleidsteam voor de decentralisatie van de Jeugdhulp. De samenwerking verliep zo goed dat Melle een aantal jaar later vroeg of Maaike geen andere baan wilde. Dat wilde zij wel, maar Maaike wist nog niet precies wat zij wilde. ‘Voordat ik in Waddinxveen ging werken had ik natuurlijk al 6 jaar bij een groot adviesbureau gewerkt. Ik had niet direct de ambitie om weer voor een bureau te gaan werken’. Uiteindelijk heeft Maaike toch de overstap naar TransitiePartners gemaakt. ‘Ik had al redelijk snel in de gaten dat TransitiePartners geen standaard adviesbureau was. De boventoon is niet alleen gericht op targets en omzet’. Ook de betrokkenheid bij het bedrijf zelf sprak Maaike aan in het onderscheid tussen adviesbureaus.

 

Opdrachten en lessen

Maaike haar eerste klus voor TransitiePartners was in Rotterdam. Hier was zij projectleider bij Life sciences and health. Hier hield Maaike zich bezig met onder andere zorg innovatie en e-health binnen de stad. Na anderhalf jaar in Rotterdam in opdracht te hebben gezeten ging Maaike naar Oegstgeest, Noordwijk en Zoetermeer. Hier werkte Maaike voor verschillende regionale projecten, als netwerkregisseur en als adviseur maatschappelijke ontwikkelingen. Als laatste heeft Maaike voor Zwijndrecht gewerkt. Nu werkt Maaike nog steeds voor Zwijndrecht, als strateeg in het sociaal domein.

‘Bij TransitiePartners heb ik nog meer geleerd wat het verband is tussen de inhoud en bedrijfsvoering, hoe deze twee met elkaar verweven zijn’. Ook verbaast het Maaike sinds zij bij TransitiePartners heeft gewerkt steeds meer dat er nog steeds beleidsadviseurs zijn die zeggen dat zij niks met financiën hebben. ‘Het is het belangrijkste ingrediënt voor je werk, (beleids-)interventies in het sociaal domein leiden tot de besteding van meer of minder geld’.

 

TransitiePartners

Pluspunten die Maaike ziet aan TransitiePartners is het verbinden van de inhoud met bedrijfsvoering en data-analyse. ‘Maar ook de vrijheid om je functie zelf in te vullen en het gezamenlijk bouwen aan de ontwikkeling van de organisatie’. Wat Maaike ook mooi vindt is hoe men met elkaar om gaat binnen het bureau. ‘Iedereen denkt met elkaar mee, informatie, ervaringen worden onderling uitgewisseld en soms werk je samen met je collega’s aan een opdracht’. Maaike vindt dat TransitiePartners vooral geschikt is voor mensen die graag autonoom werken. Maaike geeft aan dat zij harder gaat werken van dit vertrouwen en die vrijheid. Je collega’s van TransitiePartners staan uiteraard ook voor je klaar als zij zien dat het even minder goed gaat, of als je zegt dat je hulp nodig hebt. Maaike kijkt daarom positief terug op haar tijd bij TransitiePartners.

Deel dit bericht

Demo aanvragen