Over Mark Koetsier

Mark staan

Mark Koetsier

Senior adviseur

Een sterk sociaal domein

Ik ben een resultaatgerichte (project)manager. Dit doe ik door voortdurend op zoek te gaan naar “de bedoeling”. Waarom doen we dit? Waaraan draagt het bij voor de inwoner? Hierbij ben ik kritisch op de rol van de overheid. Zeker in tijden van bezuinigingen zien we dat overheden de verantwoordelijkheid naar zich toe trekken. Helaas zie je dat lange termijn doelstellingen als de transformatie en ruimte voor de professional dan al snel moeten wijken voor control en beheersing van budgetten op de korte termijn. Door op zoek te gaan naar een goede balans tussen regie en ruimte ben ik ervan overtuigd dat je de meest duurzame resultaten haalt. Voor zowel de wethouder Financiën als de wethouder Sociaal Domein!

Mijn impact op het sociaal domein is dat ik net even anders durf te kijken naar vraagstukken. Gebaande paden leiden tot dezelfde uitkomsten. Dus wil je transformeren of veranderen dan zal je ook ingesleten processen ter discussie moeten durven stellen. Met overtuigingskracht en humor weet ik vaak ook de heilige huisjes mee te krijgen.

Ik ben goed in verandertrajecten, projectmanagement en strategische advies. Door mijn kennis van  visietrajecten, beleid en uitvoering te combineren denk ik dat ik het verschil kan maken, zodat een initiatief geen papieren tijger wordt, maar echt het verschil maakt voor de inwoner.

Ik kies voor TP omdat ik hier collega’s tref die ook buiten de gebaande paden durven te denken. Het is een organisatie met lef waar ik graag onderdeel van uitmaak!