Over Menno Hekker

Foto Menno LinkedIn

Menno Hekker

Senior Adviseur

Het gaat om de mensen achter de cijfers

De manier waarop mensen met elkaar omgaan in de samenleving heeft mij altijd al geïnteresseerd. Met mijn achtergrond in sociale wetenschappen is het sociaal domein daarom al jarenlang mijn werkterrein. Mijn drijfveer is de combinatie van theorie en praktijk, namelijk de analyse van patronen in de samenleving en de praktische toepassing in sociaal beleid. Mij interesseert met name het “probleem achter het probleem”, ofwel, wat is er werkelijk aan de hand? De werkelijkheid is altijd anders dan je denkt. Hoe kun je uit een complexe werkelijkheid de essentie halen en hoe kun je ervoor zorgen dat de samenleving fatsoenlijk en rechtvaardig wordt georganiseerd? Dan kom je uit bij data-analyse en onderzoek als basis voor de ontwikkeling van beleid. Ik streef naar praktisch bruikbare resultaten en vergeet niet dat achter de cijfers mensen schuilgaan.

Ik ben inzetbaar voor onderzoek, data-analyse en ontwikkeling en evaluatie van beleid, vooral op het gebied van de jeugdhulp.

“Ik heb met Bianca te maken gehad als beleidsmedewerker in het sociaal Domein. Bianca is een zeer enthousiast persoon en communiceert makkelijk. Ze reageert altijd snel op vragen. Ze is goed op de hoogte van de problematiek, maar kan ook vragen goed delegeren naar collega’s. Ik heb de samenwerking met Bianca als zeer prettig ervaren!”

Loes Lekx, Voorzitter Platform Gehandicapten Waddinxveen

Bianca heeft o.a. gewerkt voor de gemeente Krimpenerwaard, Amsterdam Nieuw West, Waddinxveen, Utrechtse Heuvelrug, Soest, Veenendaal, Pijnacker-Nootdorp, Hilversum en Nijkerk.