Over Murat Manisa

Ontwerp zonder titel (5)

Tevredenheid van hulpbehoevenden begint bij goed beleid.

Verandering willen aanbrengen binnen het sociaal domein is voor mij begonnen in de bosjes van het Vondelpark waar ik ’s ochtends vroeg om 05:30, als veldwerker, op zoek ging naar dak- en thuislozen. Het veldwerken deed me toen al beseffen dat het sociaal domein niet altijd even toereikend is voor de hulpvragen van hulpbehoevenden.

Het veldwerken heb ik enkele jaren later ingeruild voor het leidinggeven binnen de ‘dichtgeslibde’ maatschappelijke opvang. Het vergt veel creativiteit om vandaag de dag als professional hulpbehoevenden vooruit te kunnen krijgen binnen de molen van hulpverlening. Voor professionals is het al lastig om de dynamiek van beleid bij te houden; laat staan voor hulpbehoevenden.

Mijn ervaringen hebben me doen realiseren dat tevredenheid van hulpbehoevenden begint bij goed beleid. Het oplopen tegen ‘muren’ en ‘tussen wal en schip vallen’ zorgt voor minder vertrouwen richting het sociaal domein. Het vertrouwen herstellen begint in bredere zin bij duurzame en uitvoerbare oplossingen.

Mijn drive is dan ook om maatschappelijke vraagstukken op te lossen met sensitiviteit voor praktijk uitvoerenden. Oplossingen die makkelijk ingevoerd kunnen worden en die de opdrachtgever zonder problemen kan vertalen naar de volgende generatie.

Ik ben inzetbaar als (beleids)adviseur, teamleider, projectleider of coördinator.

“Ik heb vol bewondering genoten van je enthousiasme: al die bruisende ideeën over wat er anders zou kunnen, hoe dat er dan uit zou moeten zien en wie daar allemaal voor nodig waren. Je bent een betrokken afdelingshoofd met oog voor de mens achter de persoon.”

Nadia Vishnudatt, medewerker sociaal team gemeente Waddinxveen

Carien heeft o.a. gewerkt voor de gemeente Waddinxveen, Katwijk, Voorschoten, Den Haag, Werkorganisatie Duivenvoorde en de VNG.

Demo aanvragen