Ons “nieuwe jasje” is pas het begin…

TransitiePartners viert in 2021 haar 10-jarig jubileum. In die tijd is er enorm veel veranderd binnen het bedrijf en het sociaal domein waarbinnen TransitiePartners actief is. Voor eigenaren Melle Wijma en Marcel van Lochem was dit aanleiding om weer eens kritisch naar het bedrijf te kijken. Past onze uitstraling nog wel bij het bedrijf van nu? Sluit ons portfolio nog goed aan bij de marktbehoefte? Klopt onze boodschap nog? En bereiken we daarmee onze doelgroep?

In de zomer van 2010 begonnen we met een gedeelde visie over hoe het sociaal domein eruit kan zien. “We stonden aan de vooravond van de veranderingen in het sociaal domein. Beide wilden we de wereld een beetje mooier maken, maar dan wel op een andere manier…” aldus Melle en Marcel. Nu 10 jaar later, een transitie rijker en vele adviesopdrachten bij gemeenten verder, is het tijd voor reflectie.

Is jullie visie, met de kennis van nu, nog altijd hetzelfde als 10 jaar geleden?

Eigenlijk is onze visie op het sociaal domein niet veranderd. Bedrijfsvoering is voor ons de linking pin tussen waar gemeenten en zorgaanbieders naartoe willen, de realisatie van de doelstellingen en de monitoring. Beleid, het waarheen, is voor ons altijd gebaseerd op data, op de feitelijke situatie in de gemeente. Daar was het met de decentralisatie ook om te doen: de gemeente in de lead. In de loop van de tijd hebben we diverse concepten en producten ontwikkeld die aansluiten bij onze visie. 

Wat had je liever anders gedaan?

“Niets”, zeggen ze in koor.

Wat willen jullie juist nog meer benadrukken?

Inzicht is cruciaal. Op dit moment gaat veel aandacht van gemeenten naar de stijgende kosten van de zorg. Voor ons staat goede zorg en ondersteuning voorop. Dat is een samenspel van gemeenten en aanbieders. Gemeenten zijn in de positie om aanbieders inzicht te geven zodat aanbieders daarmee kunnen doorontwikkelen. Bijvoorbeeld door te kijken naar situaties waarin het ene zorgtraject volgt op het andere. Is al die hulp nog de beste oplossing? Inzicht is dus cruciaal. Hiervoor hebben we al sinds 2015 eigen tools ontwikkeld, zoals Zorgpaden en YouBasics. Wij helpen gemeenten en aanbieders met inzicht, advisering en het opzetten en leiden van verbeterprojecten. Van de behaalde resultaten worden wij enthousiast. Daar gaan we mee door.

Jullie zijn de afgelopen jaren flink gegroeid, hoe komt dat volgens jullie?

Het sociaal domein is enorm veranderd en daarmee ook gemeenten. De belangen zijn groot en niet alleen financieel. Het gaat om de juiste plannen en de uitvoering hiervan. Dit vraagt om een mix van goede mensen en slimme oplossingen. We moeten in minder tijd meer doen en beter doen. 

We groeien, maar niet om te groeien. Onze opdrachtgevers komen vaak bij ons terug. Dat komt door onze mensen. We willen vooral groeien met de juiste mensen die onze visie en aanpak delen. We werven nooit omdat we een opdracht hebben waar we iemand voor zoeken. Nee, wij zoeken mensen waar we een klik mee hebben en waar we graag mee samenwerken. 

Waar willen jullie de komende 10 jaar vooral de focus op leggen?

Er is al veel gebeurd in 10 jaar, maar er is nog ontzettend veel te doen in het sociaal domein. We kunnen de komende tien jaar voortborduren op de basis die we hebben neergezet en blijven ontwikkelen op het gebied van beleid, bedrijfsvoering, sturing en bekostiging. Met goede mensen en het behoud van onze unieke identiteit. 

Ter ere van jullie 10-jarig bestaan lanceren jullie nu een nieuwe huisstijl. Blijft het daarbij of zijn jullie nog meer van plan?

Met onze nieuwe website en huisstijl hebben we een eerste stap gezet, maar er volgen nog heel veel leuke ontwikkelingen de komende 12 maanden: rondom de tools die we aanbieden, het gedachtegoed “De Winkel”, onze eigen opleiding en natuurlijk het 10-jarig bestaan dat we in 2021 samen met onze collega’s, klanten en netwerk uitgebreid gaan vieren. Blijf ons dus vooral volgen de komende maanden op onze nieuwe website en LinkedIn pagina.

Deel dit bericht

Demo aanvragen