Onze opleiding

Opleiding adviseur Wmo en Jeugd

Het Sociaal Domein verander je niet vanaf het papier. Verandering moet je niet alleen mooi opschrijven. Je moet het vooral uitvoeren. Daarom werken wij als adviesbureau het liefst op het snijvlak van inhoud en bedrijfsvoering. Wij trainen je niet alleen in het maken van beleid, maar vooral ook in data-analyse, inkoop en aanbestedingen, werkprocessen, financiën en meer. De beste adviseurs schrijven namelijk niet alleen goed beleid, maar weten vooral hoe je het effectief regelt! 

Wat biedt onze opleiding? Je werkt gedurende een jaar in vier blokken aan alle essentiële kennis en vaardigheden onder begeleiding van een vaste coach. Je leert het vak van docenten uit de praktijk: onze eigen adviseurs en onze relaties binnen het sociaal domein. We gaan aan de slag met jouw leerdoelen. Heb je interesse? We geven je graag meer informatie, dus neem gerust contact met op met een van onze experts.

Wat? Inhoudelijk verhaal

Voor je eigen persoonlijke effectiviteit zijn vaardigheden minstens zo belangrijk als inhoudelijke kennis. Daarom krijg je opleidingen en trainingen waarbij we je coachen op schrijfstijl, analyses, presentatievaardigheden en meer. 

Inhoudelijk bieden wij in de opleiding vier blokken, namelijk:

 1. Een algemene introductie in het Sociaal Domein. Hierin staat de inhoud centraal. Waar gaat het Sociaal Domein precies over? We behandelen bijvoorbeeld de wetten. Wat staat er? En waarom?
 2. Het tweede blok gaat over de werkomgeving. Hoe werkt de overheid? Hoe werkt een gemeente? Hoe werkt het Rijk? Hoe werken zorgaanbieders? Hoe werken ze samen en wie heeft welk belang?
 3. Daarna volgt de bedrijfsvoering van het Sociaal Domein. Hoe krijg je grip op de bedrijfsvoering? Hoe zitten de financiën in elkaar? Hoe werkt de planning & control? Hoe leg je beleid goed vast in overeenkomsten? Hoe werkt monitoring?
 4. Het laatste blok is misschien wel het leukste. We zoomen in op jouw werkomgeving. Je maakt met jouw kennis en skills een businesscase voor jouw werkomgeving en lost daarmee een concreet probleem op!

Hoe? De praktische kant

De opleiding start met een intakegesprek over jouw ambitie en leerdoelen. Hiervoor hebben we 29 maart 2019 gereserveerd. De plenaire bijeenkomsten zijn op de volgende vrijdagen:

 • 12 april 2019
 • 10 mei 2019
 • 7 juni 2019
 • 5 juli 2019
 • 6 augustus 2019
 • 4 oktober 2019
 • 1 november 2019
 • 6 december 2019

Tussendoor werk je aan je ‘huiswerk’. De bijeenkomsten vinden plaats op een locatie centraal in het land. Meer informatie volgt. Na afloop van de opleiding ontvang je een certificaat.

De opleiding kost € 2.995,- per deelnemer (excl. btw). Wij bieden onze opleiding ook incompany aan. Heb je interesse? Neem dan contact op met ons!