Jubileumreeks: oud collega Rosita

Jubileumartikel Oud-collega: Rosita

Tijdens ons 10-jarig jubileum in 2021 zetten wij een schijnwerper op TransitiePartners. En TransitiePartners is niet alleen een bedrijf, maar zijn de mensen die ervoor werken. In 10 jaar zijn er een hoop (oud) collega’s bij gekomen. Voor de artikelreeks met oud-collega’s hebben wij een van de eerste TP’ers gevraagd of zij een licht wil schijnen op de beginjaren van TransitiePartners en natuurlijk haar eigen tijd bij het bedrijf.

Rosita bij TransitiePartners

Voordat Rosita in 2013 bij TransitiePartners begon was het een tijd waarbij banen in het sociaal domein niet voor het oprapen lagen. ‘Binnen het sociaal domein, binnen jeugdbeleid specifiek, was niks te vinden’. Nadat Rosita was afgestudeerd als pedagoog had zij verschillende werkervaringsplekken en stages gedaan. Bijvoorbeeld bij een Centrum voor Jeugd en Gezin als coördinator, gemeenten, en een functie bij het Nederlands Jeugd Instituut. ‘Alles om relevante werkervaring op te doen’.

Een oud-studiegenoot wees haar op TransitiePartners: een jong bureau dat verschillende klussen deed in het sociaal domein. Met een hart voor het sociaal domein, de publieke sector en vooral voor jeugd, leek Rosita dat wel wat. Omdat het bedrijf toen nog geen eigen kantoorpand had vond het gesprek plaats bij een restaurant. Het vuur werd Rosita aan de schenen gelegd en werd aangenomen. “Melle en Marcel, hadden mijn harde werken opgepikt en boden mij mijn ‘eerste grote-mensen-baan’. Daar ben ik ze heel dankbaar voor.“

Lef hebben

‘Ik vond TransitiePartners een bedrijf met een flinke doses ambities en dromen, het barstte van de wilde plannen’. Volgens Rosita was het destijds een bedrijf dat duidelijk wist waar zij naartoe wilde werken. Daarnaast toonden Melle en Marcel altijd lef om er vol voor te gaan, zij waren niet bang om fouten te maken. Werknemers kregen volgens Rosita veel vertrouwen. Wat daar volgens Rosita bij hoorde is dat Melle en Marcel oog hadden voor hun mensen en ervoor zorgden dat medewerkers met plezier aan de slag konden bij hun opdrachtgevers. Het bedrijf kwam ’s avonds geregeld samen om te eten en bij te praten. ‘Het ging dan niet alleen over werk, maar ook over andere dingen die je bezighielden.’

Wijze lessen

Een van de dingen die Rosita bij TransitiePartners heeft geleerd is dat mensen zitten te wachten op jonge mensen met frisse ideeën, juist wanneer je net uit de schoolbanken komt. Melle en Marcel coachte hun team ‘on the job’ en dachten mee als ze ergens tegen aan liepen. ‘Ze hebben mij wegwijs gemaakt als “broekie” in gemeenteland. Ook hebben ze laten zien hoe belangrijk het is je hoofd koel te houden en niet te snel onder de indruk te zijn.’ Over het sociaal domein heeft Rosita inhoudelijk ook het een en ander geleerd bij TransitiePartners. Bijvoorbeeld dat de inhoud leidend is, maar je dit niet los kan zien van budgetten. Iets dat altijd een vanzelfsprekendheid is.

Terugblik

Rosita kijkt terug op haar tijd bij TransitiePartners als een tijd vol humor en plezier hebben in wat je doet. Ze kijkt terug op een tijd waarin zij een dosis vertrouwen heeft gekregen om klussen voor gemeenten op te pakken.

Bij TransitiePartners is Rosita aan de slag gegaan in Amsterdam Zuidoost als projectondersteuner van het programma Om het kind (transitie jeugdhulp). In 2016 heeft zij afscheid genomen van TransitiePartners en de stap gezet naar de stedelijke afdeling Jeugd van de gemeente Amsterdam. Daar werkt zij als contractmanager en beleidsadviseur voor de Hoog Specialistische Jeugdhulp. “Er is net een nieuwe inkoopronde afgerond. Ik hou me bezig met het ontwikkelen van de prestatiedialoog, waarmee we de sturing en het lerend ontwikkelen binnen het jeugddomein willen inrichten”.

Deel dit bericht

Demo aanvragen