Welkom in Ede
Het is altijd weer even wennen na de eerste stap over de drempel bij een nieuwe opdrachtgever. Wie is wie? Wie doet wat?  Wat wordt er van mij verwacht en met wie ga ik vol enthousiasme en goede moed met de opdracht aan de slag? Naast dat ik bij iedere opdrachtgever met nieuwe uitdagingen te maken krijg is het ook een leuke ervaring om zo binnen verschillende gemeenten een kijkje in de keuken te kunnen nemen.

Mijn eerste werkdag bij Jeugdhulp Regio FoodValley is aangebroken, op naar Ede.
Ik word fijn welkom geheten door twee collega’s die ook vandaag het thuiswerken afwisselen met een dagje op kantoor. We starten na de kennismaking met het rondje langs facilitair en het servicepunt om alle praktische zaken te regelen voor een vliegende start. Algauw word ik wegwijs gemaakt op de server en kan ik mij inlezen in werkprocessen, procedures en plan ik kennismakingsgesprekken in met mijn nieuwe collega’s.
Na een rondje in het mooie centrum van Ede ga ik met een heerlijke kop koffie, een frisse neus en nieuwe energie de middag in. Ik ontmoet de collega van wie het team afscheid gaat nemen en waarvoor ik tijdelijk de honneurs waar mag nemen. Wat fijn zo’n overdracht!
Dat is best wel luxe, want vaak vlieg je als interim adviseur in op een opdracht en vraagt het soms wat meer tijd om een beeld te vormen van de klus. Ik word in een paar uur tijd meegenomen in haar ervaringen, ik vraag haar het hemd van het lijf en ik heb voor nu voldoende informatie tot mij kunnen nemen om mee aan de slag te gaan.

De opdracht
Soms staat een opdracht al vast, de opdrachtomschrijving is gemaakt en met eventueel nog wat vraagverheldering en uitkristalliseren ga je daar dan uitvoering aan geven. Voor de Regio FoodValley Jeugdhulp mag ik mijn eigen opdracht schrijven. Mijn aandachtsgebied is het contractmanagement van de light contracten voor jeugdhulp. Dit zijn contracten die worden aangegaan met zorgaanbieders welke geen onderdeel uitmaken van het inkoopnetwerk van de Regio FoodValley om toch de gevraagde zorg te financieren.
Het aantal gecontracteerde aanbieders ligt rond de 300, genoeg om uit te kunnen kiezen zou je denken? Maar niets is minder waar, het aantal light-contracten is in de afgelopen jaren steeds verder opgelopen. Een deel van de contracten wordt aangegaan omdat de jeugdige begeleiding of verblijf buiten de regio ontvangt. Dit kan te maken hebben met het woonplaatsbeginsel of door gebrek aan ruimte binnen verblijf in de Regio. Het zorglandschap van aanbieders van jeugdhulp naast het inkoopnetwerk van de Regio FoodValley is mede daardoor flink uitgebreid. Ik mag mij de komende maanden bezighouden met de verschillende vraagstukken die dat oplevert en daar heb ik heel veel zin in!

Waar te beginnen?
Een opgeruimd hoofd werkt voor mij het best! Ik schrijf alle verzamelde informatie en mijn eigen ideeën en vragen uit als basis voor het plan van aanpak en de opdracht omschrijving.  Het vraagt afstemming met mijn opdrachtgever maar ook met alle betrokken collega’s om de kennis en ervaring die er is als basis te gebruiken. Ik sluit mijn eerste dag voldaan af, vol nieuwe ideeën en energie kijk ik uit naar de gesprekken met alle betrokkenen om samen tot mooie resultaten te komen.

Wil jij meer weten over hoe het is om bij TransitiePartners te werken? Neem dan contact met ons en wie weet verwelkomen wij jou als nieuwe collega!