
Wat maakt TransitiePartners anders?
Wat TransitiePartners onderscheidt van andere adviesbureaus is ons t(o)pteam en ons gedachtegoed. We hebben een gedeelde visie over hoe het sociaal domein eruit kan zien. Deze gaat ver terug naar de zomer van 2010, toen Melle Wijma en Marcel van Lochem elkaar voor het eerst ontmoeten. “We stonden aan de vooravond van de veranderingen in het sociaal domein. Beide wilden we de wereld een beetje mooier maken, maar dan wel op een andere manier…”. Deze visie noemen we ‘De Winkel’: een concept voor de integrale inrichting van gemeentelijke dienstverlening.
Bij het sociaal domein denken we vaak aan de aparte wetten: Jeugdwet, Wmo, Participatiewet maar ook de Wet Taaleis en de Wet Gemeentelijke Schuldhulpverlening. Het zijn er zeker tien. In de praktijk hebben gemeenten voor deze wetten meerdere loketten. Voor de inwoner is dit verwarrend, want die is op zoek naar één oplossing voor zijn hulpvraag. Dit kan anders.
In ‘De Winkel’ voegen we alle loketten samen. Dit betekent slechts één voordeur: de toegang voor alle vragen over het sociaal domein. En nog belangrijker: één magazijn, waar alle producten van het sociaal domein te vinden zijn. Dit betekent dat een inwoner met alle hulpvragen bij de toegang terecht kan en niet zelf eerst hoeft te bepalen welke wet van toepassing is. De inwoner centraal. Maar dan écht!
“Bevlogen” is het goede woord
Bij adviesbureau TransitiePartners werken alleen maar t(o)p’ers. Bevlogen experts in het sociaal domein. Ieder met een eigen motivatie. Wat ons t(o)pteam anders maakt, is dat ze in staat zijn snel en duidelijk met een creatieve aanpak te komen. Bij TransitiePartners weten we wat werkt.
Een t(o)p’er van TransitiePartners kun je dan ook gelijk herkennen: ze zijn resultaatgericht, toegewijd, creatief, verbindend, duidelijk en enorm hands-on. Zet alle t(o)p’ers samen en je hebt een t(o)pteam dat in staat is om het verschil te maken bij jouw gemeente.


Wij geloven in data!
Bij TransitiePartners geloven we in data. Het is de basis van goed beleid en is essentieel bij het maken van strategische keuzes. Onze mensen zijn dan ook meer dan doorsnee interim adviseurs. Samen hebben we verstand van data, inkoop en contractmanagement en kennen we de bedrijfsvoering op ons duimpje.
Het sociaal domein is complex. We hebben te maken met een gigantische berg data. De uitdaging voor elke gemeente is om uit deze berg relevante informatie te halen. TransitiePartners helpt je bij de zoektocht naar deze kostbare informatie.
Onze t(o)p’ers:
Bewezen aanpak DAPPER
Vanuit onze bevlogenheid ontwikkelden we bij TransitiePartners DAPPER: een werkwijze die je in onze adviseurs terug zult zien. We geloven dat we met deze zes principes het verschil kunnen maken:
Data-analyse – Ambitie – Positionering – Partner – Eigenaar –Raadgever.
Met DAPPER merk je als gemeente waar – zowel binnen als buiten het sociaal domein – jouw kracht(en) liggen. Deze kracht(en) kun je investeren om risico’s te compenseren.

Onze klanten aan het woord...

Implementatie WvGGZ, interim management en contract management
Wat begon met een interim beleidsklus op Beschermd Wonen, leidde tot projectleiding implementatie nieuwe Wvggz, interim teammanagement en het herinrichten van een contractmanagement proces.

Professionalisering Bedrijfsvoering Jeugdhulpregio West Brabant Oost
Het professionaliseren bestond uit: opnieuw inrichten van verantwoordelijkheden contractmanagement inrichten inclusief systeem, nieuw inkoopmodel neerzetten en een verbeterslag aanbrengen in data & administratie

Van aanvraag afhandeling naar hulpvraagoplossing naar integrale toegang
Het adagium één gezin, één plan en één regiseur hebben we echt vormgegeven door herorganisatie van bedrijfsvoering waarin teambuilding, dienstverlening, ICT, communicatie en huisvesting bij elkaar komen.

De zoektocht naar eenduidige Informatie voorziening sociaal domein
We ontsloten de schat aan data. Samen met de medewerkers maakten wij een dashboard dat de gemeente zelf verder kan ontwikkelen. In dit dashboard combineren we alle databases die er zijn: van excelsheets tot regionale databestanden.

Analyse Zorgpaden in combinatie met onderwijs informatie
In deze gemeente hebben we ons product Zorgpaden verrijkt met onderwijsdata. De overzichtelijke factsheets wordt gebruikt bij gesprekken tussen scholen en gemeente om de samenwerking in het sociaal domein te versterken.

Senior Interim beleidsadviseur jeugd
Oegstgeest zocht een senior adviseur jeugd en voor ik het wist was ik bezig met de voorbereiding van de inkoop voor specialistische jeugdhulp, advisering van de wethouder en boog ik mij over voorstellen om de kosten terug te dringen.

Data analyse & dashboarding sociaal domein
We legden de basis in het optimaliseren van de datastructuren. Het berichtenverkeer is vertaald naar dashboards. Data vormt nu de grondslag voor beleidsmatige en bestuurlijke acties.

Project veranderopgave jeugdzorg
Net als veel andere gemeenten worstelde Lansingerland met stijgend gebruik en kosten van jeugdhulp. Als projectleider van de veranderopgave analyseren en doorbreken we de trend met een gerichte projectaanpak.
Meer informatie?
We horen je vragen graag.
Wil je meer informatie of contact met een t(o)p’er. Stuur ons snel een bericht via ons contactformulier.
Blijf op de hoogte!
We houden je graag op de hoogte van onze ontwikkelingen. Dat doen we door elk kwartaal een nieuwsbrief
te sturen boordevol relevante content. Schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief.