maaike van zwieten, transitiepartners

Wat anderen zeggen over Maaike

Maaike beweegt zich moeiteloos door een nieuwe organisatie. Weet de juiste mensen en de juiste toon te vinden, zowel richting collega-adviseurs als richting bestuurders.

logo holland rijnland, transitiepartners
Jeannine Paauw
Projectmanager Regionaal Beleidsteam Jeugd in Holland Rijnland

Maaike van Zwieten

Senior Adviseur

Over Maaike

In de aanloop naar de decentralisatie van de Jeugdzorg heb ik in de gemeente waar ik werkte samen met de rector van middelbare school en een teamleider van toenmalig Bureau Jeugdzorg het idee bedacht om kortdurende jeugdhulp en de toegang tot langduriger jeugdzorg op school te brengen. Bureau Jeugdzorg werkte het idee uit tot praktisch uitvoerbaar proefproject en een paar maanden later gingen we van start met het project ‘Up’. En wat bleek? Jongeren, ouders en docenten waren erg blij met de korte lijntjes en vooral de toegankelijkheid van de medewerkers die op vaste dagen in de school werkten. In de periode daarna is het project verder uitgegroeid tot Jeugdondersteuning op School, inmiddels een niet weg te denken onderdeel van de jeugdhulp in die jeugdzorgregio. 
 
De zorgverlening en ondersteuning in het Sociaal Domein effectiever en procedures zo kort mogelijk maken is een van de belangrijkste opgaven voor gemeenten. Mijn drijfveer is om dit samen met alle belangrijke spelers voor elkaar te krijgen: sociale (wijk-)teams en andere zorgverwijzers, zorgaanbieders, het onderwijs, inwoners en (ouders van) clienten die in zorg zijn. Voorwaarde is om ieders belang en kwaliteiten te kennen. Iedereen kan dan bijdragen vanuit de eigen kennis, kunde en ervaring. Zo zorg je voor resultaten met optimaal rendement: Duidelijkheid en zorgverlening die aansluit bij de vraag die een client heeft.
 
Ik ben inzetbaar als projectleider, beleidsadviseur en bestuursadviseur

 

Contact met Maaike

Telefoon : 06-45202449
E-mail : m.vanzwieten@transitiepartners.nl