Inzicht in zorggebruik in Heerhugowaard

Gemeente Heerhugowaard maakte gebruik van een analyse van de jeugdhulp en maatschappelijke ondersteuning

Als gemeente ben je verantwoordelijk voor de toegang tot jeugdhulp en maatschappelijke ondersteuning. Gedurende een jaar komen er honderden tot duizenden inwoners langs bij de toegang met een hulpvraag. Logischerwijs gaat de gemeente eerst aan de slag met het onderzoeken van deze hulpvragen en eventueel met het bieden van hulp. Maar hoe houd je het overzicht over hoeveel- en welke hulp er door het jaar heen geboden wordt? Hoe zorg je ervoor dat je niet bij de financiële jaarafsluiting wordt overvallen door de cijfers?

Voor de gemeente Heerhugowaard brachten wij het jeugdhulp gebruik en de maatschappelijke ondersteuning in kaart. Op basis van deze analyse is voor de gemeente inzichtelijk hoeveel personen, tegen welke kosten, welke zorg hebben ontvangen. Door middel van Zorgpaden maakten wij ook het verloop van zorg door het jaar heen inzichtelijk. Deze cijfers geven de gemeente niet alleen houvast bij het maken van beleid, ook bieden zij handvaten om grip te krijgen op het sociaal domein.

Wilt u ook inzicht in het gebruik van jeugdhulp en maatschappelijke ondersteuning in uw gemeente? Neem vrijblijvend contact op met Bram.

foto bram, transitiepartners

Bram van den Berg

Telefoon : 06-169 829 956
E-mail : B.vandenBerg@transitiepartners.nl