Training resultaatgericht arrangementenmodel jeugdhulp regio Rijnmond

Regio Rijnmond wilde wijkteams trainen in resultaatgericht denken.

Rotterdam en de andere gemeenten in de regio Rijnmond werken per 2018 resultaatgericht in de jeugdhulp. Hoe zorgen we ervoor dat alle medewerkers weten wat er gaat veranderen en waarom? Hiervoor riep de regio de hulp in van Transitiepartners.

De resultaatgerichte werkwijze is nieuw voor de wijkteams in de regio. De professionals van het wijkteam kijken in deze werkwijze samen met de cliënt wat er aan de hand is en welke doelen gesteld kunnen worden om het probleem op te lossen. Dat is de basis voor het hulparrangement. Cliënt en wijkteam maken vervolgens een keuze uit de gecontracteerde zorgaanbieders. De geselecteerde zorgaanbieder is verantwoordelijk voor het leveren van integrale zorg. Het wijkteam is verantwoordelijk voor de casusregie. Het model wordt uitgelegd in deze video

Hoe zorgen we ervoor dat alle medewerkers weten wat er gaat veranderen en waarom? En hoe bereiken we dat zij vanaf 1 januari 2018 werken volgens de resultaatgerichte bekostiging? Dit waren de vragen waar de regio voor stond. Om ervoor te zorgen dat in de hele regio zo uniform mogelijk wordt gewerkt, heeft Transitiepartners eind 2017 circa 500 medewerkers van meerdere wijkteams en gecertificeerde instellingen getraind in het nieuwe model.

Benieuwd wat onze trainers voor u kunnen betekenen? Neem contact op met Marcel van Lochem. 

marcel, medewerker transitiepartners

Marcel van Lochem

Telefoon : 06- 51 30 88 26 
E-mail : M.vanlochem@transitiepartners.nl