Inkopen vanuit data: zorgpaden

Met Zorgpaden krijg je grip en inzicht, cruciaal voor de inkoop in het sociaal domein.

Om goede ondersteuning te bieden moet u passend inkopen. Maar hoe weet je als gemeente welke ondersteuning nodig is en met welke aanbieders je in gesprek kunt gaan?

Zorgpaden geeft u inzicht in het zorggebruik in uw gemeente. Zorgpaden is een product dat is ontwikkeld door Transitiepartners. Door Zorgpaden krijgen we op een visuele en interactieve manier inzicht in de hoeveelheid zorgproducten, dominante zorgpaden en zorgproducten, verloop van zorg, kwaliteit van zorg en veel gebruikte zorgaanbieders. Al deze data is beschikbaar binnen de gemeente, maar wij zorgen er met Zorgpaden voor dat het heel inzichtelijk wordt.

Met deze informatie kunt u precies zien waarop u de inkoop in het sociaal domein moet focussen, want u ziet welke zorg er nodig is. Met deze informatie weet u ook met welke zorgaanbieders u in gesprek dient te gaan, want u krijgt overzichtelijk hoe zorg wordt geleverd en welke aanbieders belangrijk zijn in uw gemeente. En met deze informatie kunt u onderzoeken of er alternatieve zorgvormen mogelijk zijn. Door deze manier van inkopen in het sociaal domein krijgt u meer grip en heeft u de juiste informatie om in gesprek te gaan met zorgaanbieders. Hiermee kunt u zowel aan de inkoopkant als de zorgaanbiederskant van het sociaal domein betere zorg realiseren.

Wilt u meer te weten komen over hoe u Zorgpaden kunt inzetten voor de inkoop in het sociaal domein? Neem vrijblijvend contact met Joep. 

joep, medewerker transitiepartners

Joep Buskens

Telefoon : 06-348 50 212
E-mail : j.buskens@transitiepartners.nl