Over Rik de Gier

Rik klein

Rik de Gier

Beleidsadviseur, Data analist en Onderzoeker

Het begint bij data...

Efficiënte zorg voor iedereen die dat nodig heeft: dat is mijn streven. Tijdens verschillende praktijk- en onderzoeksstages binnen de jeugdzorg heb ik ervaren dat dit helaas niet zomaar mogelijk is. Het drijft mij om voor deze mensen te regelen dat juist zij goede zorg geleverd krijgen. Ik wil graag mijn steentje bijdragen door gemeentes en zorgaanbieders  hierover advies op maat te bieden.

Dit begint voor mij bij data. Het goed organiseren en analyseren van data wordt steeds belangrijker, ook binnen het sociaal domein. Zo is het zorgvuldig analyseren van data voor mij een middel om tot ontwikkeling, waardevolle inzichten en kennis te komen. Graag zet ik mij samen met mijn opdrachtgever in om te komen tot bruikbare handvatten en oplossingen waarbij gestreefd wordt de meest efficiënte zorg te faciliteren voor mensen bij wie dit niet altijd een garantie is.

Ik ben inzetbaar als data analist, onderzoeker & beleidsadviseur.

“Rik is een gedreven, resultaatgerichte adviseur met een enorme focus op data. Je ziet dat hij zich met plezier inzet voor het versterken van het
gemeentelijk Sociaal Domein.”

Melle Wijma, Manager Bedrijfsvoering Regio West Brabant Oost

Rik heeft o.a. gewerkt voor de gemeente Heerhugowaard, Alkmaar, Breda, Katwijk, Sittard-Geleen en Regio West Brabant Oost.