Over Rineke Hoekstra

Rineke Linkdin nl

Rineke Hoekstra

Beleidsadviseur en kwaliteitsmedewerker

Verbinden uitvoering en beleid

Ik ben een betrokken en nuchtere aanpakker. Vanuit mijn ervaring als uitvoerend werker in de jeugdhulpverlening heb ik me de laatste jaren gericht op het doorontwikkelen van diverse werkprocessen in de toegang jeugdhulp en de zorgadministratie. Ik heb gemerkt dat ik ontzettend veel energie krijg van projectmatig werken en ben altijd op zoek naar mogelijkheden tot verbetering.

 
Mijn impact in het sociaal domein is dat ik verbinding leg tussen de uitvoering en het beleid. Door het verder ontwikkelen van de kwaliteit van het sociaal domein, het verbeteren van de werkprocessen en de inrichting van o.a. de toegang kunnen we met elkaar tot een effectievere werkwijze binnen het sociaal domein komen.

Ik ben goed in het snel eigen maken van nieuwe kennis. Op de werkvloer worden vaak grappen gemaakt over mijn olifantengeheugen. Op mijn vorige werkplek was ik voor collega’s een vraagbaak op het gebied van de Jeugdwet en de verschillende werkprocessen. Ik wil graag deze kennis in de nieuwe werkomgeving kunnen inzetten en mijzelf verder ontwikkelen.

“Rineke heeft enorm veel kennis van de jeugdhulpverlening. Ze is nuchter en betrokken en een echte doorpakker als het gaat om werkprocessen verbeteren”

Wies van den Meiracker

Rineke heeft o.a. gewerkt voor de gemeente Stichtse Vecht, De Ronde Venen, De Bilt en zorginstellingen Youké en Bureau Jeugdzorg.