Tools voor en door het sociaal domein!

Al bijna tien jaar hebben onze t(o)p’ers impact op het sociaal domein. Dit heeft ons enorm veel kennis en expertise gegeven. Tegelijkertijd constateren we een gebrek aan handige tools die inzicht en sturing bieden. Daarom hebben we bij TransitiePartners de mouwen opgestroopt. We hebben tools ontwikkeld vanuit de inhoud die daadwerkelijk ondersteunend zijn aan het sociaal domein. 

Graag laten wij u kennismaken met Zorgpaden, YouBasics en Waar Staat Je Zorgaanbieder (WSJZ).

Zorgpaden

Heeft jouw gemeente maximaal inzicht in hoe cliënten bewegen in het zorgproces? Welke cliënten dezelfde zorg bij verschillende zorgaanbieders ontvangen of welke cliënten verschillende zorg bij dezelfde aanbieders ontvangen? Kortom, is er overzicht of raakt jouw gemeente het zicht op zorgverloop van cliënten kwijt?

Met Zorgpaden wordt het zorgverloop in de gemeente of regio op een unieke wijze inzichtelijk gemaakt. De cliënten zijn van A tot Z volgen. Van instroom tot uitstroom. Op product-, aanbieder- en kostenniveau. Zorgpaden brengt als analysemethode het zorglandschap letterlijk in beeld!

YouBasics

Samen met gemeenten en zorgaanbieders ontwikkelde wij een contract-management oplossing specifiek voor het zorg domein. 

Het is letterlijk de basis op orde! En dat is nodig met de hoeveelheid aan gecontracteerde gemeenten of zorgaanbieders, verscheidenheid aan afspraken en verschillende bekostigingsystematieken. 

Beschikbaar voor alle gemeenten, serviceorganisaties, inkoopbureau’s en zorgaanbieders Bekijk de animatie of download de leaflet.

WaarStaatJeZorgaanbieder

Kent jouw gemeente de (financiële) gezondheid van de gecontracteerde zorgaanbieders? Met Waar Staat je Zorgaanbieder (WSJZ) beschikt de gemeente over alle jaarverslagen van zorgaanbieders overzichtelijk in een handige tool.  

WSJZ is een tool die de samenwerking met de gecontracteerde zorgaanbieders kan verdiepen. Daardoor is de basis van de samenwerking niet meer onderling wantrouwen, maar de zorg voor de inwoner. De gemeente kan zo proactief handelen en voorkomen dat er problemen ontstaan.