Whitepaper Zorgpaden

Zorgpaden zet in op innovatie en samenwerking

Weet jij, als gemeente, waar jouw kansen liggen om de zorg voor jouw inwoners te verbeteren? Inzicht in hoe inwoners zicht bewegen door het zorglandschap is hiervoor onmisbaar. Heb jij dit in beeld? Wie ontvangt bijvoorbeeld dezelfde zorg opeenvolgend bij verschillende zorgaanbieders? Hoeveel zorgtrajecten heeft een cliënt opeenvolgend of gelijktijdig en wat zijn daarin de patronen? Met dit inzicht kun je gericht sturen.

Om deze vragen te beantwoorden hebben wij al in 2014 Zorgpaden ontwikkeld. Zorgpaden brengt het gehele zorglandschap letterlijk in beeld en is een onmisbare tool voor het verbeteren van de gemeentelijke dienstverlening. Zorgpaden geeft op een datagedreven manier inzicht in het zorgverloop. Het biedt een schematische weergave van het zorgproces dat cliënten bewandelen, welke zorgaanbieders hierbij betrokken zijn, de tijdsduur en de bijbehorende kosten.

Door het gebruik van Zorgpaden kan de zorg beter worden gestroomlijnd en kunnen onnodige variatie en verspilling worden verminderd. Het zorgt ervoor dat data over het zorglandschap van een gemeente of regio in één oogopslag duidelijk is en dat er een gemeenschappelijke taal wordt gesproken tussen zorgverleners, beleidsmakers, inkopers en contractmanagers. Dit is van groot belang bij het verbeteren van de kwaliteit van de zorg en het verlagen van de kosten. Door middel van Zorgpaden kunnen we de zorg beter afstemmen op de behoeften van een cliënt. Dit resulteert in een meer gepersonaliseerde zorg, die beter aansluit bij de wensen en behoeften van de cliënt. Zorgpaden is te gebruiken voor de Jeugdhulp en de Wmo.

In deze whitepaper vertellen we je alles over zorgpaden!

Nieuwsgierig geworden?

Heeft deze whitepaper jouw interesse gewekt en ben je geïnteresseerd in meer? Of ben je momenteel bezig met controle en zoek je een bureau die je hierbij kan ondersteunen? Neem dan contact op met Linda Donker Kaat via l.donkerkaat@ transitiepartners.nl.

Deel dit bericht

ActiveCampaign

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Demo aanvragen