YouBasics: onze spin-off voor contractmanagement

Van simpele tool naar compleet portfolio

De basis op orde voor contractmanagement in de zorg. Dat was onze ambitie in 2017 bij het starten van YouBasics. Toen was YouBasics nog alleen het contractmanagementsysteem dat we hebben ontwikkeld. Inmiddels, bijna vier jaar later, is YouBasics uitgegroeid tot meer dan een contractmanagement systeem. YouBasics biedt een compleet portfolio aan slimme tools en diensten gericht op contractmanagement in de zorg: interim contractmanagent en advisering, het contractmanagementsysteem en trainingen.

Samenwerken!

Als spin-off van TransitiePartners werkt YouBasic zelfstandig. De profielen van beide organisaties sluiten nauw op elkaar aan. TransitiePartners focust zich op beleid, bedrijfsvoering en bekostigingsvraagstukken bij gemeenten. YouBasics richt zich op contractmanagement van zorgaanbieders en gemeenten. “We kunnen van elkaar blijven leren en vullen elkaar echt aan als het gaat om kennis en expertise” zegt Sven den Boer, Directeur bij YouBasics.

De volgende stap

Vanuit YouBasics hebben we een sterke focus op zorgaanbieders en helpen we de basis op orde te brengen. Een aanbieder heeft tientallen of zelfs honderden contracten en contractpartners. Het is daarom cruciaal om het contractmanagement goed vorm te geven. We zien echter nog te vaak dat dit onderwerp slecht of zelfs helemaal niet belegd is in de organisaties. Het werken met Excel bestanden en mappenstructuren is aan de orde van de dag. Dat kan veel beter. Enerzijds met goede slimme tools om overzicht, inzicht en sturing te creëren. Anderzijds is het een kwestie van de juiste aandacht en de nodige expertise.

Kennis van beide werelden

Wat YouBasics sterk maakt is dat wij de zorgmarkt op ons duimpje kennen. En dat vanuit alle verschillende stakeholders. We zijn bekend met de financieringsvormen en hebben aan alle kanten van de tafel gezeten. Zowel aan de kant van gemeenten als aan de kant van zorgaanbieders en zelfs zorgverzekeraars en zorgkantoren. Dit zien we terug bij onze opdrachtgevers. Onze interim contractmanagers worden zeer gewaardeerd door hun overkoepelende kijk op contractmanagent ongeacht voor welke stakeholder we een opdracht doen. Dit maakt ook dat we makkelijker partijen bij elkaar kunnen brengen, puur en alleen doordat we de uitdagingen en drijfveren kennen van de partners waar we mee om tafel zitten.

In elke fase van contractmanagement van meerwaarde

We zien ook dat we van meerwaarde zijn voor elke fase waarin een zorgaanbieder zich bevindt. Daar waar het bij grote zorgaanbieders vaak gaat om professionalisering van het proces door het neerzetten van structuur met duidelijke werkafspraken en slimme tools ter ondersteuning, gaat het bij kleinere zorgaanbieders vaak om het neerzetten van de basis. Met onze slimme contractmanagementtool bieden we een simpele oplossing waarmee zorgaanbieders deze basis kunnen neerzetten. Alleen vanuit deze overzichtelijke basis kun je inzicht vergaren over het verbruik, analyseren welke trends en patronen er zijn en kun je gaan sturen op de resultaten die je aan de voorkant in doelstellingen hebt geformuleerd. Zonder overzicht geen inzicht en zonder inzicht geen sturing.

Meer weten over YouBasics? Je vindt bijna alles wat je wil weten op www.youbasics.nl. En de rest ontdek je door te bellen met Sven den Boer

 

Deel dit bericht

Demo aanvragen