Wat kun je met zakelijk tekenen? Claudia Haak gaat het jou vertellen!

Eén beeld zegt meer dan duizend woorden.
Wist je dat we visuele informatie ook nog eens 60.000 keer sneller verwerken? In onze eigen TransitiePartners (TP) academy heeft Wieke Waanders de vers gestarte medewerkers waaronder Claudia Haak meegenomen in de wereld van zakelijk tekenen. Tijdens de middag is iedereen vooral praktisch bezig geweest. In dit artikel wordt uitgelegd wat wij allemaal hebben geleerd over zakelijk tekenen.

Zo zijn wij tot de conclusie gekomen dat veel woorden die we dagelijks gebruiken een symbool hebben.
Wat dacht je van het lampje, dat staat voor een idee hebben? Voor sommige woorden moest de groep toch wel even hun creatieve brein gebruiken en kregen ze nog wat tips van Wieke. Natuurlijk werd ook de vertaling gemaakt naar waar je dagelijks op de werkvloer tegenaan loopt als adviseur, namelijk vele uitgebreide notulen van vergaderingen. Als we heel eerlijk zijn, lezen we die dan echt allemaal helemaal? Nauwelijks, vaak wordt alleen de actielijst gelezen. Daar kan zakelijk tekenen van meerwaarde zijn in je dagelijkse werk.

Vaak zit dan de grootste blokkade bij jezelf: ‘Ik kan helemaal niet tekenen’ of ‘dit is niet helemaal goed gelukt’.
Maar als het 60.000 keer sneller de informatie verwerkt, waarom vermoeien we ons dan nog met enorm lappen tekst, waarvan we weten dat ze toch niet of nauwelijks gelezen worden? 
We keken naar een uitzending van ‘Even tot hier’ (aanrader!) over metaforen en sloten de middag af met hoe je simpel een lamp kon tekenen met letters. Kortom, deze workshop is zeker een aanrader voor andere collega’s. Tekenen kan je helpen om ideeën te verhelderen, overzicht te creëren of je boodschap kracht bij te zetten. Dit is zeker toepasbaar in ons werk.

Claudia heeft nog even voor diegenen die deze tekst eigenlijk alweer veel te lang vinden, de workshop zakelijk tekenen omgezet in symbolen:

Deel dit bericht

Demo aanvragen