Zorgpaden

Gemeenten binnen het sociaal domein hebben vaak moeite om grip te krijgen op hun zorgprocessen. Hoewel ze toegang hebben tot veel data, blijven ze kampen met vragen over het zorggebruik en de mogelijkheden om de zorg efficiënter te organiseren. Dit leidt in de praktijk tot verlies van zicht op cliënten en hoge kosten door de onduidelijke inzet van zorg en langdurige zorgtrajecten.

Om deze uitdagingen aan te pakken, introduceert TransitiePartners de tool Zorgpaden. Met Zorgpaden heb je snel en betrouwbaar inzicht in informatie over zorgaanbieders, producten en cliënten. Dit biedt mogelijkheden om de zelfredzaamheid van inwoners te verbeteren, effectief contractmanagement uit te voeren en de zorgkosten te verlagen.

Maak kennis met Zorgpaden

Wij laten zien dat het anders kan. Zorgpaden brengen het zorgverloop van cliënten in beeld op productniveau én niveau van de zorgaanbieder. Door deze informatie te gebruiken, krijg je zicht op de doorstroom en uitstroom van cliënten en wordt de zorg effectiever en efficiënter.

Zorgpaden in de praktijk

Om de rol van onderwijs in het zorgdomein te benadrukken, combineerde Joep Buskens zorg- en onderwijsdata. Voor de gemeenten Utrechtse Heuvelrug en Lansingerland gebruikte hij hiervoor Zorgpaden, om zo te onderzoeken hoe groot de rol van scholen in het zorgdomein is en hoe gemeenten ervoor kunnen zorgen dat scholen zich bewust worden van hun verantwoordelijkheid. Met deze informatie als basis ging Buskens het gesprek aan met de scholen. Lees hier meer over in het onderstaande artikel.

Meer weten over Zorgpaden?

Joep Buskens

Senior adviseur

Relevante cases

Beleidsadviseur

Manager Sociaal Domein

Programma Manager

Demo aanvragen